Staropolski
zwyczaj rozpoczyna te wyjątkową uroczystość od przywitania Pary Młodej chlebem,
solą i wódką
UROCZYSTY OBIAD: Zupy (jedna do wyboru):
rosół z makaronem
bulion pieczarkowy z pierożkami z mięsem
krem z brokułów z prażonymi migdałami i groszkiem
ptysiowym
zupa-krem z borowików i groszkiem ptysiowym
Danie główne (do
wyboru dwa rodzaje mięs):
karkówka zapiekana w cebuli
drobiowa złota kula (pomidor, pieczarka, ser żółty)
pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym
schab faszerowany morelą w sosie pieczeniowym
rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta
żeberka mięsne opiekane w ziołach
Dodatki do drugich dań (dwa do wyboru):
ziemniaki gotowane / opiekane z ziołami
ryz duszony z ziołami (suszone)
kluski śląskie polane masłem
kulki ziemniaczane lub ćwiartki
Surówki (trzy do
wyboru):
marchew z brzoskwinią
selerowa z rodzynkami, orzechami i płatkami
migdałowymi
kapusta pekińska
buraczki ćwikłowe z majonezem
z kapusty kiszonej z marchewką, cebulą
sezonowa surówka ze świeżych warzyw
I KOLACJA (jedno danie
do wyboru):
polędwiczki w sosie śliwkowym lub grzybowym z
kluską śląską i czerwoną kapustą
szaszłyk drobiowy z papryka i cebula z kuleczkami
ziemniaczanymi
zraziki schabowe nadziewane pieczarką z ziemniakami
opiekanymi i surówką z kapusty kiszonej
roladka po bawarsku na kapuście zasmażanej z kluską
śląską
kotlet de volley z frytkami i surówką z marchwi,
pomarańcza i jabłka
II KOLACJA (jedno danie
do wyboru):
gulasz wieprzowy z pieczarkami i chlebem
gołąbek w sosie pieczarkowym
półmisek
rozmaitości (żeberka, pałki, skrzydełka)
półmisek pierogów mix (ruskie, z kapustą, z mięsem)
III KOLACJA (jedno danie do wyboru):
flaczki wołowe/ zupa gulaszowa
barszcz czerwony z pierożkami drożdżowymi z nadzieniem
pieczarkowym
żurek z grzybami lub kiełbasą z chlebem
ZAKĄSKI:
wędliny tradycyjne na półmisku (szynka 2x rodzaje, schab, boczek)
i do wyboru trzy
zakąski:
galaretka drobiowa
śledź po japońsku
ryba w sosie brzoskwiniowo-pikantnym
rożki z szynki z musem chrzanowym
rolada z łososia wędzonego z serem feta
roladki szynkowe w galarecie
sakiewka ze śliwką
SAŁATKI(100g/os)- trzy do wyboru:
jarzynowa
selerowa
Danusi (z makaronem i czerwona fasolą)
chrzan
grosowa
sałatka PANCZO z chipsami
sos staropolski
sos tatarski z jajkiem
szopska lub grecka
pikle marynowane: patisony, pieczarki, ogórki
OWOCE NAPOJE ZIMNE I GORĄCE:
Serwowane bez
ograniczeń: napoje owocowe gazowane i niegazowane podawane w dzbankach, woda
mineralna gazowana i niegazowana z cytryną.
Dodatkowo płatne, tylko na życzenie klienta:
Tort weselny - 17zł/os
Ciasto, ciasteczka – 16zł./os.
Szyszka - 34zł /szt.
Obsługa stół słodkiego – 300zł
Obsługa stołu wiejskiego - 300 zł
Obsługa stołu alkoholowego - 300 zł
Alkohol oferowany w cenach sklepowych m.in. : Wyborowa, Pan Tadeusz, Bols, Stock
Finlandia, Absolut
Piwo dostępne wg cennika restauracji Stara Gorzelnia
created with
WordPress Website Builder .