główna menu galeria kontakt OFERTA

Propozycja menu weselnego
Zestaw grafitowy - 190zł/os.

Staropolski zwyczaj rozpoczyna te wyjątkową uroczystość od przywitania Pary Młodej chlebem, solą i wódką   

UROCZYSTY OBIAD: Zupy (jedna do wyboru): 
   
rosół z makaronem
bulion pieczarkowy z pierożkami z mięsem
krem z brokułów z prażonymi migdałami i groszkiem ptysiowym
zupa-krem z borowików i groszkiem ptysiowym

Danie główne (do wyboru trzy rodzaje mięs):    

karkówka zapiekana w cebuli
drobiowa złota kula (pomidor, pieczarka, ser żółty)
pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym
schab faszerowany morelą w sosie pieczeniowym
rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta
żeberka mięsne opiekane w ziołach

Dodatki do drugich dań (dwa do wyboru):    

ziemniaki gotowane / opiekane z ziołami
ryz duszony z ziołami (suszone)
kluski śląskie polane masłem
kulki ziemniaczane lub ćwiartki
    
Surówki
(trzy do wyboru):    

marchew z brzoskwinią
selerowa z rodzynkami, orzechami i płatkami migdałowymi
kapusta pekińska
buraczki ćwikłowe z majonezem
z kapusty kiszonej z marchewką, cebulą
sezonowa surówka ze świeżych warzyw

DESER (jeden do wyboru):   

jabłko na cieście marchewkowym pod pierzynką waniliową
galaretka owocowa z bitą śmietaną
szarlotka na ciepło z sosem waniliowym
ciasto tortowe
puchar  lodowy

I KOLACJA (jedno danie do wyboru):

polędwiczki w sosie śliwkowym lub grzybowym z kluską śląską i czerwoną kapustą
szaszłyk drobiowy z papryka i cebula z kuleczkami ziemniaczanymi
zraziki schabowe nadziewane pieczarką z ziemniakami opiekanymi i surówką z kapusty kiszonej
roladka po bawarsku na kapuście zasmażanej z kluską śląską
kotlet de volley z frytkami i surówką z marchwi, pomarańcza i jabłka 

II  KOLACJA:

półmisek pierogów(ruskie, z kapustą, z mięsem)

III  KOLACJA (jedno danie do wyboru):    

gulasz wieprzowy z pieczarkami i chlebem
gołąbek w sosie pieczarkowym
półmisek rozmaitości (żeberka, pałki, skrzydełka)

IV KOLACJA (jedno danie do wyboru):    

flaczki wołowe/ zupa gulaszowa
barszcz czerwony z pierożkami drożdżowymi z nadzieniem pieczarkowym
żurek z grzybami lub kiełbasą i chlebem
zupa cebulowa

ZAKĄSKI:  

wędliny tradycyjne na półmisku (szynka, kiełbasa krakowska, baleron, boczek, zając)

i do wyboru cztery potrawy:  

galaretka drobiowa
śledź po japońsku
ryba w sosie brzoskwiniowo-pikantnym
rożki z szynki z musem chrzanowym
rolada z łososia wędzonego z serem feta
roladki szynkowe w galarecie
sakiewka ze śliwką 

SAŁATKI (150g/os)- trzy do wyboru:

jarzynowa
selerowa
Danusi (z makaronem i czerwona fasolą)
chrzan
gyrosowa
sos staropolski
sos tatarski z jajkiem
sałatka PANCZO z chipsami
szopska lub grecka
pikle marynowane: patisony, pieczarki, ogórki   

OWOCE CIASTO NA KLOSZE NAPOJE ZIMNE I GORĄCE:  

Serwowane bez ograniczeń: napoje owocowe, woda niegazowana, gazowana, coca-cola lub pepsi, fanta.   

Dodatkowo płatne, tylko na życzenie klienta: 
tort weselny - 12zł/os
 szyszka (1 na parę)  - 22zł /os
keg z piwem 20l -300zł
słodki stół – 500zł
barek w formie stołu szwedzkiego(samoobsługa):
-tylko przygotowanie stołu (alkohol klienta)– 200zł, - wyposażenie barku w alkohole wg życzeń klienta (ceny sklepowe alkoholu)- cena uzależniona od ilości i rodzaju alkoholu alkohol ceny detaliczne: Wyborowa, Pan Tadeusz, Bols, Stock, Finlandia, Absolut