główna menu galeria kontakt OFERTA

Propozycja menu weselnego
Zestaw czerwony – 175 zł/os.

Staropolski zwyczaj rozpoczyna te wyjątkową uroczystość od przywitania Pary Młodej chlebem, solą i wódką

UROCZYSTY OBIAD: Zupy (jedna do wyboru):    

rosół z makaronem
bulion pieczarkowy z pierożkami z mięsem
krem z brokułów z prażonymi migdałami i groszkiem ptysiowym
zupa-krem z borowików i groszkiem ptysiowym

Danie główne (do wyboru trzy rodzaje mięs):    

karkówka zapiekana w cebuli
drobiowa złota kula (pomidor, pieczarka, ser żółty)
pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym
schab faszerowany morelą w sosie pieczeniowym
rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta
żeberka mięsne opiekane w ziołach
Dodatki do drugich dań (dwa do wyboru):  
  
ziemniaki gotowane / opiekane z ziołami
ryz duszony z ziołami (suszone)
kluski śląskie polane masłem
kulki ziemniaczane lub ćwiartki

Surówki (trzy do wyboru):    

marchew z brzoskwinią
selerowa z rodzynkami, orzechami i płatkami migdałowymi
kapusta pekińska
buraczki ćwikłowe z majonezem
z kapusty kiszonej z marchewką, cebulą
sezonowa surówka ze świeżych warzyw

DESER:  

jabłko na cieście marchewkowym pod pierzynką waniliową
galaretka owocowa z bitą śmietaną
puchar lodowy
szarlotka na ciepło z lodami z sosem czekoladowym
ciasto tortowe

I KOLACJA  (jedno danie do wyboru):   

polędwiczki w sosie śliwkowym lub grzybowym z kluską śląską i czerwoną kapustą
szaszłyk drobiowy z papryka i cebula z kuleczkami ziemniaczanymi
zraziki schabowe nadziewane pieczarką z ziemniakami opiekanymi i surówką z kapusty kiszonej
roladka po bawarsku na kapuście zasmażanej z kluską śląską
kotlet de volley z frytkami i surówką z marchwi, pomarańcza i jabłka 

II  KOLACJA (jedno danie do wyboru):

gulasz wieprzowy z pieczarkami i chlebem
gołąbek w sosie pieczarkowym
półmisek rozmaitości (żeberka, pałki, skrzydełka)
półmisek pierogów mix  (ruskie, z kapustą, z mięsem)

III KOLACJA (jedno danie do wyboru):    

flaczki wołowe/ zupa gulaszowa
barszcz czerwony z pierożkami drożdżowymi z nadzieniem pieczarkowym
żurek z grzybami lub kiełbasą z chlebem

ZAKĄSKI:  

wędliny tradycyjne na półmisku (szynka, kiełbasa krakowska, baleron, boczek, zając)
     
i do wyboru trzy zakąski:  

galaretka drobiowa
śledź po japońsku
ryba w sosie brzoskwiniowo-pikantnym
rożki z szynki z musem chrzanowym
rolada z łososia wędzonego z serem feta
roladki szynkowe w galarecie
sakiewka ze śliwką 

SAŁATKI(150g/os)- trzy do wyboru:    

jarzynowa
selerowa
Danusi (z makaronem i czerwona fasolą)
chrzan
gyrosowa
sos staropolski
sos tatarski z jajkiem
sałatka PANCZO z chipsami
szopska lub grecka
pikle marynowane: patisony, pieczarki, ogórki    

OWOCE   NAPOJE ZIMNE I GORĄCE:  

Serwowane bez ograniczeń: napoje owocowe, woda niegazowana, gazowana, coca-cola lub pepsi, fanta.          

Dodatkowo płatne, tylko na życzenie klienta: tort weselny - 12zł/os
ciasto, ciasteczka – 12zł./os.
szyszka - 22zł /szt.
keg z piwem 20l -300zł
słodki stół – 500zł
barek w formie stołu szwedzkiego(samoobsługa):
-tylko przygotowanie stołu (alkohol klienta)– 200zł, - wyposażenie barku w alkohole wg życzeń klienta (ceny sklepowe alkoholu)- cena uzależniona od ilości i rodzaju alkoholu alkohol ceny detaliczne: Wyborowa, Pan Tadeusz, Bols, Stock Finlandia, Absolut