główna menu galeria kontakt OFERTA

Propozycja menu weselnego
Zestaw biały - 155zł/os.

Staropolski zwyczaj rozpoczyna te wyjątkową uroczystość od przywitania Pary Młodej chlebem, solą i wódką

UROCZYSTY OBIAD: Zupy (jedna do wyboru):

rosół z makaronem
bulion pieczarkowy z pierożkami z mięsem
krem z brokułów z prażonymi migdałami i groszkiem ptysiowym
zupa-krem z borowików i groszkiem ptysiowym

Danie główne (do wyboru dwa rodzaje mięs):    

karkówka zapiekana w cebuli
drobiowa złota kula (pomidor, pieczarka, ser żółty)
pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym
schab faszerowany morelą w sosie pieczeniowym
rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta
żeberka mięsne opiekane w ziołach

Dodatki do drugich dań (dwa do wyboru):   
 
ziemniaki gotowane / opiekane z ziołami
ryz duszony z ziołami (suszone)
kluski śląskie polane masłem
kulki ziemniaczane lub ćwiartki

Surówki (trzy do wyboru): 

marchew z brzoskwinią
selerowa z rodzynkami, orzechami i płatkami migdałowymi
kapusta pekińska
buraczki ćwikłowe z majonezem
z kapusty kiszonej z marchewką, cebulą
sezonowa surówka ze świeżych warzyw

I KOLACJA  (jedno danie do wyboru):

polędwiczki w sosie śliwkowym lub grzybowym z kluską śląską i czerwoną kapustą
szaszłyk drobiowy z papryka i cebula z kuleczkami ziemniaczanymi
zraziki schabowe nadziewane pieczarką z ziemniakami opiekanymi i surówką z kapusty kiszonej
roladka po bawarsku na kapuście zasmażanej z kluską śląską
kotlet de volley z frytkami i surówką z marchwi, pomarańcza i jabłka 

II  KOLACJA (jedno danie do wyboru):    

gulasz wieprzowy z pieczarkami i chlebem
gołąbek w sosie pieczarkowym
półmisek rozmaitości (żeberka, pałki, skrzydełka)
półmisek pierogów mix (ruskie, z kapustą, z mięsem)

III KOLACJA (jedno danie do wyboru):    

flaczki wołowe/ zupa gulaszowa
barszcz czerwony z pierożkami drożdżowymi z nadzieniem pieczarkowym
żurek z grzybami lub kiełbasą z chlebem

ZAKĄSKI:  

wędliny tradycyjne na półmisku (szynka, kiełbasa krakowska, baleron, boczek, zając)

i do wyboru trzy zakąski: 

galaretka drobiowa
śledź po japońsku
ryba w sosie brzoskwiniowo-pikantnym
rożki z szynki z musem chrzanowym
rolada z łososia wędzonego z serem feta
roladki szynkowe w galarecie
sakiewka ze śliwką 

SAŁATKI(100g/os)- trzy do wyboru:

jarzynowa
selerowa
Danusi (z makaronem i czerwona fasolą)
chrzan
grosowa
sałatka PANCZO z chipsami
sos staropolski
sos tatarski z jajkiem
szopska lub grecka
pikle marynowane: patisony, pieczarki, ogórki

OWOCE NAPOJE ZIMNE I GORĄCE:  

Serwowane bez ograniczeń: napoje owocowe gazowane i niegazowane podawane w dzbankach, woda mineralna gazowana i niegazowana z cytryną.

Dodatkowo płatne, tylko na życzenie klienta:

tort weselny - 12zł/os
ciasto, ciasteczka – 12zł./os.
szyszka - 22zł /szt.
keg z piwem 20l -300zł
słodki stół – 500zł
barek w formie stołu szwedzkiego (samoobsługa):
-tylko przygotowanie stołu (alkohol klienta)– 200zł, - wyposażenie barku w alkohole wg życzeń klienta (ceny sklepowe alkoholu)- cena uzależniona od ilości i rodzaju alkoholu. alkohol ceny sklepowe: Wyborowa, Pan Tadeusz, Bols, Stock, Finlandia, Absolut.